slaapkamer

Eerst moet je je stijl kennen. Zijn dat de zware donkere gordijnen die je woonkamer warm maken en een gezellige sfeer creëren of geef je de voorkeur aan de luchtige maar luxe gordijnen die licht doorlaten en een lichtere woonkamer creëren? Ga je voor neutrale kleuren, misschien met een linnen structuur die bij je aardse stijl past, of ga je voor gewaagde prints met veel kleuren om echt een statement te maken.

Moeten jouw luxe gordijnen passen bij je meubels?

Je stijl vinden is één ding, maar beslissen of je stijl bij je meubels past, is iets anders. Als je van gedurfde prints houdt, maar je meubels in huis klassiek en rustig zijn, kies dan voor een grote print in een neutrale kleur. Grotere patronen zien er beter uit op hogere grotere ramen, dus houd daar rekening mee. Voor kleinere ramen kun je een patroon kiezen dat ook iets kleiner is, zodat de gordijnen de kamer niet overnemen.

Eijffinger gordijnen

Wat zijn de verschillende soorten stoffen

Er bestaat niet zoiets als “DE gordijnstof”. Er zijn veel verschillende soorten, texturen en kwaliteiten. Gordijnstoffen kunnen vaak ook worden gebruikt voor het stofferen van banken en stoelen. In het verleden waren de gordijnenstoffen bedoeld om de kou buiten te houden. Tegenwoordig met centrale verwarming en dubbele beglazing, wordt de gordijnstof dunner en dunner. Voor het stofferen van banken en stoelen is het doel dat ze in de loop van de tijd moeten blijven staan. Dunnere stoffen kunnen worden omlijnd met isolerend vilt, waardoor de kou buiten en de warmte binnen blijft. Je zult merken dat veel hotels deze methode toepassen. Tussenvoering is een stuk stof tussen de voering en de buitenstof. Naast het regelen van de temperatuur, kan interlining ook de levensduur van Eijffinger gordijnen verlengen.

Textuur voegt visueel belang toe aan uw kamer.

Het creëert diepte en een ontwerpelement. Er zijn 3 soorten texturen voor gordijnstof:

 – Visueel

 – Tactiel

 – Amplitude

De visuele stof is te zien, niet te voelen. Je kunt een gedurfde afdruk hebben, maar toch een vlakke ondergrond kiezen. Jaquar-stoffen hebben ook een print, maar de print is in de stof geweven en niet erop geprint. Beiden creëren een visueel effect.