De beste keukens vind je als je goed bent voorbereid: 3 tips

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken voor je bestaande woning of nieuwbouw huis, dan zijn er een groot aantal keukens om uit te kiezen. En dan kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Wil je een moderne keuken of een landelijke keuken? Wil je een eiland of wil je een open keuken? Welke vorm moet je keuken hebben en wil je koken op gas of elektriciteit? Dit zijn slechts enkele vragen waar je antwoord op moet proberen te vinden. Een goede voorbereiding is dan dé manier om je gedachten te ordenen. Hier vind je drie tips waarmee je uit alle keukens de beste vindt voor jou.

Tip 1: keukens samenstellen begint met een wensenlijst

Voordat je naar een keukenwinkel stapt en keukens gaat bekijken, maak je eerst een lijst met wensen die je aan je nieuwe keuken wil stellen. Denk dan echt aan alles, dus hoeveel kastruimte heb je nodig, welke apparatuur moet er in je keuken staan, wil je een eiland laten toevoegen, hoeveel wasbakken heb je nodig enzovoorts. Je hoeft nog niet na te denken over de stijl en de kleuren, dat vul je later in. Allereerst is het belangrijk dat jouw keuken de elementen bevat die je zoekt.

Tip 2: bepaal een budget en ga daar niet overheen

Natuurlijk wil je van alles toevoegen aan je nieuwe keuken, maar als je daar geen budget voor hebt is het jammer om je tijd te verdoen door een keuken te laten ontwerpen die je toch niet betalen kunt. Het is veel realistischer om keukens uit te zoeken met een duidelijk budget dat je direct bekend maakt aan de adviseur. Deze zal dan proberen om aan al jouw wensen te voldoen en er tegelijkertijd zorg voor dragen dat je een keuken krijgt die binnen jouw mogelijkheden ligt. En als je eenmaal je budget hebt vastgesteld, ga daar dan niet overheen. Het budget is er voor een reden.

Tip 3: meet je keuken op voordat je naar je afspraak gaat

Als je op zoek gaat naar geschikte keukens, dan maak je een afspraak met een adviseur om dit te bespreken. Naar deze afspraak neem je je wensenlijst mee en je budget. Als je dan ook de afmetingen van je keuken opneemt en meebrengt, dan kunnen jullie direct aan de slag met keukens passen. Zorg er wel voor dat er nog steeds een medewerker naar je huis komt om de exacte afmetingen te nemen. Jij wilt niet verantwoordelijk zijn als er onderdelen van je keuken niet passen omdat je verkeerd hebt gemeten. Neem je de afmetingen mee, dan kan er al wel direct gekeken worden naar wat er wel en niet logisch en mogelijk is.

Mooie keukens kosten tijd

Een laatste advies dat we je willen meegeven is dat je de tijd neemt. Keukens uitzoeken doe je niet elke dag en het is belangrijk dat je hier vele jaren van zal genieten. Neem daarom geen overhaaste beslissingen en zorg ervoor dat jij uit alle mogelijke keukens de beste uitkiest.