De beste tips voor een goedkope tuinkamer

goedkope tuinkamer

Beschik je sinds kort (of al wat langer) over een stijlvol en eigentijds ontworpen tuinkamer? En wil je deze fijne ruimte op een zo voordelige mogelijke manier inrichten? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Het dagelijkse levensonderhoud, zoals voedsel, energiekosten maar zeker ook gebruiksvoorwerpen en meubilair, is momenteel flink duurder aan het worden. Hierdoor is bezuinigen waar mogelijk altijd een verstandige zet. Maar hoe kun je een goedkope tuinkamer creëren, zonder dat je bakken met geld over de balk hoeft te smijten?. De handige tips voor een goedkope tuinkamer in dit blog geven je een duwtje in de rug!

Neus goed rond in tweedehands winkeltjes, zoals kringloopwinkels

Waarom zou je alles nieuwe kopen en de hoofdprijs betalen? Er zijn tegenwoordig in elke plaats wel leuke tweedehandswinkels te vinden voor het verzamelen van spullen om een goedkope tuinkamer in te richten. Bekend is de inmiddels wijdverspreide kringloopwinkel. Loop gewoon naar binnen en laat je verrassen door het grote aanbod accessoires, meubilair en decoraties dat je hier voor een habbekrats kunt kopen. Vaak zijn de spullen nog in een prima staat ook!

goedkope tuinkamer

Wacht op aanbiedingen van speciaalzaken, zoals tuincentra en bouwmarkten

Een kamer in je tuin mooi, eigentijds en helemaal naar persoonlijke stijl inrichten, kun je voordelig doen door te wachten op mooie aanbiedingen. Tuincentra, bouwwinkels en meubelzaken komen geregeld met leuke acties en kortingen uit hun collectie. Door hier goed op te letten – lees bijvoorbeeld folders goed door en speur online naar acties – kun je een flinke zak geld overhouden die je anders kwijt geweest was.

Maak zelfs leuke versieringen, meubels en dergelijke

Er is veel wat je ook zelf kunt doen om een tuinkamer voordelig in te richten. Als je tenminste een beetje handig bent en van aanpakken houdt. Zo kun je vrij eenvoudig van houten pallets een goedkope palletbank maken. Met vier pallets en wat kussens ben je eigenlijk al klaar. Je creëert met een zelfgemaakte bank of loungeset niet alleen een hoop eigenheid en sfeer in je tuinkamer, maar bespaart op een slimme manier veel geld. Ook een barbecue, versiersels voor aan de muur (tekeningen, foto’s, schilderijen) en soortgelijke leuke decoraties zijn niet ingewikkeld om zelf te maken.