Design trends voor plafondlampen

Wil je voorop lopen in designtrends? Dan wil je blijven lezen. Omdat we een grote verlichtingstrend aan de horizon zien! Je hebt ze misschien al gezien op Pinterest en Instagram: strakke, minimalistische en sculpturale industriële verlichtingsarmaturen. Ze zijn overal en we houden van ze. Industriële plafondlampen zijn meestal gemaakt van matzwart metaal – of af en toe geborsteld staal of messing – pronken deze stukken met sculpturale, minimale ontwerpen zonder franjes of versieringen. Deze unieke stijl wordt meestal gebruikt voor plafondlampen.

We voorspellen dat deze trend ons door 2020 en tot ver in 2021 zal dragen. Dus misschien wil je aan boord springen! Want hoewel goede verlichting een klein detail lijkt, kan het een kamer maken of breken! Weet je niet zeker hoe je deze stijl moet volgen? We werpen wat licht op deze trend en geven je een aantal slimme ideeën over hoe je er je eigen twist kunt maken met industriële plafondlampen!

Mix en match stijlen

Een van de redenen waarom we van de industriële verlichtingstrend houden, is dat je deze stukken zelden in puur industrieel design ziet. Vaker wel dan niet, zijn deze armaturen de kroonjuwelen in minimale, moderne en zelfs rustieke ruimtes. Ze passen gemakkelijk in meerdere ontwerpstijlen en kunnen zelfs helpen verschillende stijlen met elkaar te combineren, zoals rustiek minimalisme.

We houden ervan hoe deze stukken een vleugje edgy, minimaal contrast bieden dat een mooi tegenwicht kan zijn voor grote, zachte meubels of kamers met een meer vrouwelijke designesthetiek. Deze verlichtingsstijl heeft alles te maken met het aarden van een kamer en helpt voorkomen dat het te veel van één ding wordt.

Creëer een heldere ruimtes met bijvoorbeeld verzonken industriële plafondlampen. Zoek voor een eigentijdse esthetiek naar inbouwarmaturen met een klassiek ontwerp en opaalwitte diffusors. Als ze beschikbaar zijn, kunnen lampen met dimmogelijkheden extra functionaliteit aan jouw ruimte toevoegen.