Deze verlichting past mooi in je eetkamer

led railverlichting

Vaak wordt er bij het inrichten van de eetkamer niet meteen als eerste gedacht aan goede verlichting. En dat is jammer want met de juiste verlichting zorg je in de eetkamer en iedere andere ruimte in huis, voor functionaliteit en voor sfeer. 

Wij geven je een aantal tips voor types verlichting die mooi passen bij je eetkamer.

Led railverlichting

Led railverlichting is een heel handig verlichting systeem. Het wordt al vele jaren gebruikt om bijvoorbeeld kantoren te verlichten. De laatste jaren is dit systeem ook steeds populairder geworden voor het verlichten van woningen. 

Op een rail worden spots bevestigd. Je kunt de spotjes op iedere plek van de rail bevestigen. Deze railspots zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen, er zijn dus altijd lampen die bij jouw woonstijl passen. Ook heb je de keuze uit Led lampen met verschillende lichtkleuren. Je kunt de spotjes draaien, waardoor je altijd op de door jou gewenste plek licht hebt.

led railverlichting

Lamp boven de eetkamer

Uiteraard wil je ook mooie lampen hebben boven je eettafel. Hierbij is het belangrijk dat je weet hoe lang je tafel is zodat de lampen mooi in verhouding zijn met deze tafel. Je kunt kiezen voor een grote lamp, dit staat mooi bij een ronde tafel. Als je een grotere eettafel hebt, kun je gaan voor de interieur trend van dit jaar namelijk meerdere kleine lampen. Door meerdere lampen te combineren, geef je je eetkamer een gezellige en speelse sfeer. Voorkom wel dat het rommelig wordt, door lampen te kopen in dezelfde stijl en kleur. Voor alle lampen geldt dat de ideale hoogte om de lamp op te hangen tussen de 60 en de 70 centimeter boven de tafel is. 

Een wandlamp

Wandlampen maken de inrichting van je eetkamer helemaal af. Een wandlamp geeft niet alleen licht, maar is ook decoratie voor aan de muur. Het is mooi om een wandlamp aan te schaffen in dezelfde stijl als de lampen boven de tafel, dit zorgt ervoor dat je inrichting een geheel wordt en warm aanvoelt.