Dit moet je weten over dakonderhoud tijdens de wintermaanden

Met de herfst vol in gang heb je een perfect moment om jouw dak, dakgoten en regenpijpen te inspecteren en ze voor te bereiden op de winter. Het jaarlijkse onderhoud van het dak zorgt ervoor dat de dakgoten en regenpijpen vrij zijn van vuil, zodat verstoppingen en deklekkages voorkomen kunnen worden. Om er tijdens de winter warmpjes en droog bij te zitten, ga aan de slag met de volgende tips voor het dakonderhoud!

Maak het dak vrij van vuil en puin

Om de dakgoten vrij te houden van vuil, is het belangrijk dat het dak wordt gereinigd. Het afval dat van het dak naar beneden spoelt door de regen of naar beneden komt door de zwaartekracht, kan namelijk leiden tot verstoppingen en schade aanrichten. Houd er rekening mee dat werken op het dak een gevaarlijk karwei kan zijn. Mocht je een glad dak hebben met steile hellingen en weet je niet precies wat je moet doen om het dak te reinigen, dan is het aan te raden om een professionele dakdekker in te schakelen die de klus in één keer kan klaren. Op zoek naar een dakdekker in de havenstad? Ga op zoek naar dakdekker Rotterdam voor meer informatie.

Controleer de dakgoten op roest

Wanneer de dakgoten zijn begonnen met roesten, dan kan dit leiden tot lekken, gaten en gecorrodeerde verbindingen. Het is erg belangrijk dat je hier direct iets aan doet, omdat dit op den duur enorme schade kan aanrichten aan de rest van je woning. Om beschadigde dakgoten te repareren, kan je aan de slag gaan met goot herstel kits die verkrijgbaar zijn in jouw plaatselijke bouwmarkt. Mocht je opmerken dat de dakgoten in ernstige mate zijn gedeukt en er vervallen uitzien, dan is het de moeite waard om ze te vervangen. Voor dakgoten met een lange levensduur, kies je voor aluminium, koper of vinyl dakgoten, omdat ze geen last hebben van roest en langer meegaan dan andere opties.