Dit zijn de verschillende soorten appelbomen en hun kenmerken

lei appelboom

Appelbomen zijn er in vele soorten en maten. Daardoor is er voor iedere teler wat wils. Ben jij benieuwd welke appelbomen er precies zijn en wat hun kenmerken inhouden? In deze blog leer je meer over dit onderwerp. Op deze manier weet je straks zeker dat je de perfecte appelboom in huis haalt.

lei appelboom

Lei appelbomen

In de eerste plaats heb je de lei appelboom. Deze appelboom is zeer geliefd onder telers, vanwege de hoge oogst die je met deze boom kunt behalen. Daarnaast zijn de appels die aan de lei appelboom groeien erg lekker. Kenmerkend voor dit type boom is het feit dat ze niet erg hoog worden. Dit maakt het overzichtelijk en makkelijk om bij te werken.

Spiegelappelbomen

Een ander populair type is de spiegelappelboom. Deze draagt zoals je waarschijnlijk al snapt naar de appels die eraan groeien. Deze appels zijn erg rond en spiegelend van aard. Kenmerkend voor dit type boom is dat ze erg sterk zijn. Dit komt mede door het feit dat ze minder snel last hebben van wind en weersinvloeden.

Reuzenappelbomen

Als laatste noemen we de reuzenappelboom. Dit is een boom met grote appels, zoals de naam al doet vermoeden. Deze appelsoort is perfect om te eten, maar ook voor bakken of sappen worden ze vaak gebruikt. Kenmerkend voor deze boom is het feit dat ze erg groot kunnen worden. Soms zelfs wel 20 meter of meer. Dit maakt het lastig om bij te werken, maar je hebt wel een mooie boom in je tuin staan.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg soorten appelbomen. De lei appelboom is dus ideaal voor telers die graag een hoge oogst willen behalen van lekkere appels. De spiegelappelboom is juist perfect voor degene die op zoek is naar een sterke en weerbestendige boom. En de reuzenappelboom is een uitstekende aanwinst voor iedereen die graag een mooie, grote boom in zijn of haar tuin wil hebben staan. Welk type appelboom je ook kiest; je maakt altijd een goede keuze.