Dit zijn de voor- en nadelen van de waterval douche

gootsteen

Je hebt er vast al vaker van gehoord: de waterval douche. Deze douchekop heeft voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje. Is de waterval douche iets voor jou?

De voordelen

“Kom eens onder die douche uit”

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste voordeel: met een waterval douche kun je heerlijk ontspannen douchen. De brede waterstraal zorgt ervoor dat het water over je hele lichaam wordt verdeeld. Nooit meer een koude rug terwijl je je gezicht staat te wassen!

gootsteen

Het oog wil ook wat

Cliché, maar waar: het oog wil ook wat. Een watervaldouche ziet er prachtig uit in je badkamer. Je hebt geen last meer van de slang en de verticale stang in de douche. Hierdoor krijgt de badkamer een moderne en strakke uitstraling. Een beetje alsof je in een hotel zit. Heerlijk toch?

De nadelen

Dat gaat je water kosten

Je douchegoot krijgt wat te verduren: met een watervaldouche verbruik je namelijk veel meer water. Een normale douchekop verbruikt ongeveer 9 liter water per minuut. Een waterval douchekop verbruikt daarentegen zo’n 20 tot 25 liter per minuut. Er bestaan wel waterval douchekoppen met een eco-stand, maar dan komen ze nog niet in de buurt van de normale douchekop. Dus zorg maar dat je douchegoot goed schoon is.

Douchekop niet verstelbaar

Als je even snel onder de douche wil springen zonder je haar nat te maken, kan dit een uitdaging zijn. Je kunt de douchekop over het algemeen niet verstellen of even kantelen. Veel waterval douches hebben daarom ook een normale douchekop. Het voordeel van de strakke douche valt dan helaas wel een beetje weg.

Zo, dat waren de voor- en nadelen op een rijtje. Ben jij er al uit of de waterval douchekop iets voor jou is?