Fakro lichtkoepel

Fakro lichtkoepel is het perfecte dakraam als je veel licht wil doorlaten in je huis.

Daglicht is belangrijk

Hoe meer daglicht in je huis, hoe beter het is. Er zitten steeds meer mensen vaker thuis als ze de kans krijgen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen waarbij mensen minder binnen zitten. Hierbij kan je denken hoge temperaturen. Bij hoge temperaturen zoals in de zomer zitten mensen niet graag thuis. Ze verlaten dan liever hun huis dan dat ze thuis zitten. Maar in de wintermaand komen mensen juist graag minder buiten en zitten ze langer binnen.

In de situaties waarin je eigenlijk liever binnen zit, mis je eigenlijk behoorlijk wat daglicht. Daglicht is wel heel gezond voor je, omdat daglicht ervoor zorgt dat je gezonde stoffen aanmaakt. Het is daarom verstandig om voldoende naar buiten te gaan. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen waardoor dat echt niet gaat.

Daglicht in je huis

Het is gezond om voldoende daglicht op te vangen. De eenvoudigste weg om voldoende daglicht te vangen is om regelmatig naar buiten te gaan. Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Daarom kan je je huis aanpassen. Als je je huis aanpast zodat er wel voldoende daglicht binnenkomt, zal je merken dat je je ongetwijfeld beter voelt. Daarom is het belangrijk dat je je huis aanpast. Dat kan bijvoorbeeld met een Fakro lichtkoepel. Deze lichtkoepel zorgt voor voldoende licht en is daarnaast ook nog eens hartstikke mooi. Het kan echt een aanvulling geven op je interieur.

Soorten Fakro lichtkoepel

Een Fakro lichtkoepel heb je in verschillende soorten bij Lichtkoepeltje. Om te beginnen kan je deze lichtkoepels verdelen in 3 categorieën. Deze categorieën zijn: vast, niet te openen, handmatig te openen en elektrisch te openen. Ze zijn gemakkelijk te monteren.

Vast: het voordeel van een dichte lichtkoepel is dat het veiligheid biedt voor bijvoorbeeld kinderen. Kinderen kunnen dan nooit zomaar het dak op, behalve als zij via de regenpijp omhoog klimmen. Maar dat zal niet zo snel gebeuren. Een logische manier om het dak te bezoeken is via het raam gaan. Omdat een kind zich lekker ontwikkelt door dingen te ontdekken en fouten maken, zal een kind ook niet bewust zijn van de gevaren bij het beklikken van een dak. Als ouder weet je natuurlijk al wel wat de gevaren zijn. Het kind kan bijvoorbeeld op de grond vallen. Dat is hartstikke gevaarlijk en deze situatie wil je als ouder voorkomen. Het nadeel van een vast dak is wel dat het niet te openen is. Daardoor kan je zelf bijvoorbeeld ook niet het dak op. Daarnaast kan je hem ook nooit lekker openzetten voor het tochten.

Handmatig te openen: deze soort doet eigenlijk het meest denken aan een standaard platdakraam qua systeem. Je moet deze zelf openen en sluiten.

Elektrisch: dit raam biedt een ideale oplossing voor veel problemen. Je kan het raam namelijk via een knop bij het raam bedienen, via een afstandsbediening of via sensors. Bij het laatste hoef je niks te doen. Wanneer het raam bijvoorbeeld openstaat, maar er komt een regenbui, zal het raam automatisch sluiten.