Gevelbekleding hout

gevelbekleding hout

Een gevelbekleding van hout zie je tegenwoordig steeds vaker verschijnen. Zo worden ze erg vaak toegepast op bedrijfspanden en woningen. De hoofdreden waarom men kiest voor een gevelbekleding hout, is omdat het een natuurlijke uitstraling geeft. Dit zorgt ervoor dat het huis er geheel anders uit komt te zien. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen die bepalend zijn in de keuze voor hout. Zo is de prijs-kwaliteitverhouding in verloop van jaren een stuk beter geworden.

Tijdloze uitstraling

De prijs-kwaliteitsverhouding

Dat een houten gevelbekleding waarde toevoegt aan een huis of pand, spreekt voor zich. Echter was het voorheen enorm duur en hierdoor niet aantrekkelijk voor veel mensen. Gelukkig is er aan dat tijdperk een einde en is het tegenwoordig erg goed te betalen. Daarnaast is het monteren van een houten gevelbekleding vrij eenvoudig en zorgt dit voor minder kosten. 

Top kwaliteit

De mogelijkheden

Een andere reden waarom een houten gevelbekleding erg aantrekkelijk kan zijn, is omdat schade makkelijk te herstellen is. Daarnaast is hout er in erg veel verschillende soorten te verkrijgen. Hierdoor is er voor iedereen een houtsoort op de markt die aansluit bij de wensen van de klant. Een houtsoort die tegenwoordig erg vaak wordt gekozen, is thermowood. Dit materiaal is namelijk niet gevoelig voor schimmels, houtrot en insecten. Hierdoor ben je in verloop van een tijd stuk minder geld en tijd kwijt aan onderhoud.