Hoe krijg je perfecte planten in je tuin: Tips voor elke plant

Er gaat niets boven het gevoel een tuin vol planten te zien die allemaal in perfecte staat zijn. Je denkt misschien dat dit iets is wat alleen professionele tuiniers kunnen, maar dat is niet waar. Door een paar eenvoudige tips te volgen, kun je elke keer weer perfecte planten in je tuin krijgen.

In deze blogpost bespreken we de beste tips voor elk type plant. Dus of je nu groene vingers hebt of niet, je zult in staat zijn om de perfecte tuin te creëren!

Tips om je planten buiten mooi te houden

Zorg ervoor dat je op tijd bemest. Zo krijgen ze de voedingsstoffen die ze nodig hebben om sterk te groeien en gezond te blijven. Snoei je planten regelmatig. Dit zal ze helpen om zich te vertakken en vol en weelderig te blijven. Geef je je planten regelmatig water. Zo blijven ze gehydrateerd en voorkom je dat ze verwelken. Verwijder onkruid uit je tuin. Dit houdt je planten gezond. Bescherm je planten tegen ongedierte.

engerling

Wat zijn engerlingen?

Ze vreten de ondergrondse delen van je grasmat en planten aan, waaronder de wortels. Daardoor kan de plant afsterven. In juli en september kan de schade enorm zijn. De engerling hebben een karakteristiek uiterlijk; een duidelijk ‘C’-vormig, gebogen, rupsachtig lichaam met een zakvormig, verdikt achterlijf. Deze vraatzuchtige kleine wezentjes kunnen je gazon en tuin verwoesten als je niet oppast.

Wat kun je ertegen doen?

Tuiniers hebben lang geworsteld met de bestrijding dit ongedierte. Ze zijn moeilijk uit te roeien met traditionele bestrijdingsmiddelen, en vaak komen ze het volgende jaar in grotere aantallen terug.

Er is echter een nieuw wapen in de strijd tegen deze beestjes: Aaltjes.

Aaltjes zijn minuscule parasitaire wormpjes die engerlingen snel en doeltreffend kunnen doden. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veilig voor gebruik rond kinderen en huisdieren. Het beste van alles is dat ze gemakkelijk op je tuin kunnen worden aangebracht met een sproeier.