Ken jij de voordelen van linnen beddengoed?

Linnen beddengoed is een van de opties die je hebt als je op zoek bent naar nieuwe dekbedovertrekken, hoeslakens of kussenslopen. Er zijn uiteraard ook verschillende andere materialen waar je uit kunt kiezen. Denk aan katoen, satijn of flanel, om wat voorbeelden te noemen. Waarom nu kiezen voor linnen beddengoed, wat zijn de voordelen hiervan? Veel mensen die hier naar kijken, schrikken in eerste instantie vooral van de prijs. Die ligt namelijk hoger dan bij de voordeligste soorten katoen. Maar dat heeft een goede reden, daar vertellen we je hier meer over.

Voordelen linnen beddengoed

De meeste mensen kiezen voor hun dekbedovertrekken en dergelijke voor katoen. Dit is vaak voordelig geprijsd en in veel varianten verkrijgbaar. Maar we zouden je willen aanraden om in het vervolg eens linnen beddengoed te overwegen en wel om de volgende redenen:

  • het is sterk en heeft daardoor een lange levensduur
  • het blijft er lang mooi uitzien
  • het is de minst milieubelastende stof die er is
  • de stof is antibacterieel en heeft een groot absorberend vermogen
  • de stof voelt koel in de zomer en warm in de winter

Katoen is in principe een vrij sterke stof, maar dit materiaal is maar liefst nog drie keer sterker! Dat betekent dat linnen beddengoed een lange levensduur heeft. Het mag in eerste instantie dus wat duurder zijn, maar als je de aanschafkosten verspreid over het aantal jaren dat je ervan gebruik kunt maken, kost het per jaar eigenlijk gewoon minder. Het blijft er bovendien mooi uitzien, dus het is ook niet zo dat je het daarom zou moeten vervangen. Het is bovendien niet alleen een financieel goede keus, het is ook een duurzame keus. Hoe langer je iets gebruikt, hoe minder vaak er immers iets geproduceerd moet worden. Voor wie graag wil consuminderen, is linnen beddengoed dus echt een uitstekende keus!

Duurzaam en comfortabel

Het is niet alleen een duurzame keus omdat het een lange levensduur heeft, maar ook omdat de stof op zich niet milieubelastend is. Linnen beddengoed wordt gemaakt van natuurlijke vezels en de planten die hiervoor gebruikt worden, hebben bijzonder weinig nodig om goed te kunnen groeien. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoenplanten, die veel water en bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Ook wat dat betreft is het dus echt een duurzame keus! Daarnaast is het zo dat deze overtrekken, hoeslakens en kussenslopen ook gewoon heel comfortabel in gebruik zijn. Ze nemen goed vocht op, waardoor jij je niet snel plakkerig voelt tussen de lakens. Daarnaast heeft het uitstekende antibacteriële eigenschappen. Linnen beddengoed voelt bovendien op warme dagen koel aan je huid aan, terwijl het in de winter juist heerlijk warm aanvoelt. Al met al zitten er dus echt veel voordelen aan dit materiaal! Zou jij dit de volgende keer ook willen kopen? Neem dan een kijkje bij Casa Comodo. Zij bieden een ruime keus op dit gebied, je kunt er terecht voor verschillende prachtige kleuren overtrekken en lakens. Alle producten kun je gewoon in de wasmachine wassen en je kunt het op lage temperaturen in de droger drogen of gewoon aan de lucht laten drogen. Voor mooi, sterk en duurzaam linnen beddengoed ga je dus naar Casa Comodo!