Kies voor op maat gemaakte meubels in huis

Wortman Meubelen

Steeds vaker kiest men voor op maat gemaakte meubels bij het inrichten van een woning. Dit is niet voor niets! Aan het gebruik van op maat gemaakte meubels zitten verschillende interessante voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat u een meubel naadloos aan kunt laten sluiten bij uw persoonlijke interieurstijl. Mogelijk heeft u een bepaalde houtsoort die u in uw woninginterieur naar voren wilt laten komen. Door de meubels op maat te laten maken, kunt u specifiek deze houtsoort laten gebruiken bij de productie van de meubels. Ook kan het voorkomen dat u een meubelstuk uit uw bestaande interieur wilt laten vervangen. In dit geval kan het lastig zijn om een meubel in meubelwinkels te vinden, die perfect aansluit op uw smaak. Het op maat laten maken van zo’n meubel biedt mogelijk de uitkomst.

Mogelijkheden van op maat gemaakte meubels

Op maat gemaakte meubelsDe mogelijkheden die u bij het bestellen van op maat gemaakte meubels heeft, kunnen per meubelmaker verschillen. In sommige gevallen bieden meubelmakers enkel de mogelijkheid om bestaande meubels aan te passen, of juist om enkel nieuwe meubels op te bouwen. Het opbouwen van nieuwe meubels gebeurt op basis van uw vooraf opgegeven wensen. Zo heeft u een meubel die u volledig zelf heeft laten ontwerpen! Er zijn echter ook veel bedrijven die een combinatie van beide diensten aanbieden.

Tip: breng oude meubelstukken naar een meubelmaker om ze van een nieuwe bekleding te laten voorzien. Denk bijvoorbeeld aan die heerlijke fauteuil die u niet kunt missen, maar waarvan de bekleding versleten is geraakt!

Praktisch nut van op maat maken meubels

MaatwerkHet op maat laten maken van meubels kan ook een praktisch nut hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte met schuine wanden. Het is nagenoeg onmogelijk om geschikte meubels te vinden voor onder zo’n wand. Door de meubels voor deze ruimtes op maat te laten maken, benut u de beschikbare ruimte optimaal.