Niet ver reizen voor toch een heerlijke vakantie? Ga om deze redenen voor Duitsland!

vakantiepark duitsland

Vrijwel alle landen in de wereld hebben wel iets te bieden dat interessant kan zijn vanuit toeristisch oogpunt. Om een goede vakantie te beleven hoef je echter zeker niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Ons buurland Duitsland biedt immers ook meer dan genoeg om een topvakantie te kunnen garanderen. Boek dus zeker eens een plekje op een vakantiepark in Duitsland en geniet van een aantal van de hieronder beschreven aspecten die Duitsland biedt.

vakantiepark duitsland

Fraaie natuur

Wat betreft natuur is Duitsland sowieso heel anders dan Nederland. In Duitsland zijn er diverse prachtige natuurgebieden te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Zwarte Woud en het heuvelachtige Sauerland. Laatstgenoemde ligt om maar twee uur rijden van de Nederlandse grens. Andere natuurgebieden die de moeite waard zijn, zijn de Harz, het Ertsgebergte, het Moezelgebied en het noordelijke alpengebied.

Spectaculaire steden

De meeste grote steden in Duitsland hebben relatief nieuwe architectuur. Dat maakt deze steden echter nog niet minder spectaculair. In grote Duitse steden is er doorgaans enorm veel te doen en te zien op cultureel gebied. De drukte die in deze steden heerst maakt het ook een hele belevenis.

Karaktervolle dorpen en plaatsen

Vooral in de vele fraaie natuurgebieden die Duitsland biedt zijn er talrijke kleine steden te vinden die nog veel authenticiteit uitstralen. Beroemd zijn natuurlijk die plaatsen met die typische vakwerkhuizen. Van de mooiste oude plaatsen maakt dikwijls een groot kasteel prominent deel uit van het straatbeeld.

Korte reisafstand

Dit is en blijft natuurlijk een belangrijk voordeel aan op vakantie gaan naar Duitsland. Dat je korter hoeft te reizen levert je simpelweg een heuse tijdsbesparing op. En dat niet alleen, je betaalt ook minder voor benzine, je busticket of je treinkaartje. Ook het milieu is uiteraard gebaat bij een kortere reisafstand.