Subsidie voor kunststof kozijnen aanvragen

Er zijn diverse maatregelen die je kunt nemen om met jouw woning bij te dragen aan verduurzaming. Je kunt bijvoorbeeld dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie of HR++ of triple glas aanschaffen om zo veel energie te besparen. Daarnaast kun je denken aan andere energiebesparende middelen als zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen. De overheid stimuleert het ondernemen van verduurzamende maatregelen door subsidies aan te bieden. Een andere maatregel die je kunt nemen die bijdraagt aan verduurzaming is het aanschaffen van kunststof kozijnen. Je kunt hiervoor een subsidie voor kunststof kozijnen aanvragen.

subsidie voor kunststof kozijnen

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, wil je in aanmerking komen voor subsidie voor kunststof kozijnen. Ten eerste moet de woning jouw eigendom en hoofdverblijf zijn. Daarnaast moet je minimaal twee energiebesparende maatregelen uitvoeren. Vervolgens kun je subsidie aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd.

Als je subsidie wil aanvragen voor kunststof kozijnen, kom je in aanmerking wanneer je deze (isolerende) kozijnen combineert met triple glas. Wanneer je een subsidie krijgt, wil je deze natuurlijk gebruiken voor kunststof kozijnen van de juiste kwaliteit. Het VKG Keurmerk is een keurmerk dat kunststof kozijnen op zes verschillende gebieden heeft beoordeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit, maar ook aan het feit dat de monteurs gediplomeerd zijn en of de afspraken worden nagevolgd.