Tips om inbraak tijdens de vakantie te voorkomen

In de vakantieperiodes is altijd een duidelijke stijging van inbraken te zien. Voornamelijk tijdens de periode van de zomervakantie nemen de inbraken toe. Inbrekers weten natuurlijk dat de meeste mensen op vakantie zijn en zullen daarom hun slag proberen te slaan. Inbrekers zullen door middel van verschillende trucjes polsen of je thuis bent of niet. Zo is bijvoorbeeld een van de bekendste trucjes om een blaadje door de brievenbus te gooien en later terug te komen om te kijken of het blaadje nog op de deurmat ligt of al is opgeruimd. Er zijn veel verschillende bedrijven die beveiligingscamera’s en alarmsystemen verkopen. Eén van die vele bedrijven is www.somfy.be

Rolluiken installeren tegen inbraak

Beveiligingscamera’s en alarmsystemen zijn waarschijnlijk waar je als eerste aan denkt bij het voorkomen van inbraak. Echter heeft niet iedereen genoeg geld om dit te kopen. Hier zitten ook vaak extra kosten aan verbonden, zodat je de beelden kunt terugkijken of zodat de politie ingelicht wordt bij inbraak. Een goedkoper alternatief wat ook kan helpen tegen inbraak is raambekleding. Zo bijvoorbeeld een rolluik. Op het moment dat je de rolluiken tijdens de vakantie dicht doet, maak je het voor inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen. Een rolluik is namelijk niet van buiten te openen. Raambekleding kopen? Neem een kijkje bij een van de vele bedrijven die rolluiken verkopen.

Camerabeveiliging rondom het huis

Een wat meer voor de hand liggende oplossing is om camerabeveiliging rondom je huis te plaatsen. Als je niet krap bij kas zit, is dit toch wel een van de beste manieren om je huis te beveiligen. Door camerabeveiliging te plaatsen, kun je je huis vanaf de vakantiebestemming in de gaten houden. Zo kun je bijvoorbeeld zien of er verdachte situaties plaatsvinden. Ook staan sommige camerabeveiligingssystemen onder toezicht, dan hoef je het zelf niet eens meer in de gaten te houden, maar wordt dat voor je gedaan. Door de reservesleutel aan de buren te geven, kun je hen ook vragen om te kijken als je wat verdachts ziet gebeuren.