Tips voor het kiezen van woonkamerverlichting

led railspot

Omdat de woonkamer een omgeving is die verschillende activiteiten omvat, heeft zij een goed gepland verlichtingsproject nodig, omdat de kamer wordt beschouwd als een van de belangrijkste ruimten van het huis. Was het vroeger de perfecte plaats om te ontspannen en vrienden te ontvangen, de laatste tijd heeft de kamer in veel huizen de functie gekregen om het thuiskantoor te huisvesten.

Vanwege deze veelzijdigheid moeten we nadenken over soorten verlichting die zijn afgestemd op deze verschillende momenten. Daarom presenteren wij in dit artikel enkele suggesties die je zullen helpen bij het plannen van de verlichting van de woonkamer. Bekijk ze!

led railspot

Directe of indirecte verlichting


Het is in de huiskamer dat het gezin samenkomt voor een film, dat vrienden elkaar ontmoeten en dat zelfs vergaderingen plaatsvinden. Met andere woorden, we kunnen zeggen dat het praktisch het hart van het huis is! En juist omdat het een plek is waar aan alle behoeften van jouw gezin wordt voldaan, moet het lichtontwerp zeer flexibel zijn.

Voor een goede verlichting in de woonkamer is een algemene kamerverlichting onontbeerlijk en kunt je kiezen voor meer discrete plafond armaturen met een groter bereik. Voor een gezelliger sfeer zijn inbouwspots perfect. Terwijl de led railspot dient om bepaalde decoratiestukken in de kijker te zetten, zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en kunt je gemakkelijk kiezen in welke richting je jouw licht wilt richten.

Type lamp
Van de verschillende soorten gloeilampen op de markt zijn de meest voorkomende: gloeilampen, LED’s en fluorescentie lampen. De LED-opties zijn zeer duurzaam en verbruiken zeer weinig energie om licht te geven, en zijn ook te vinden in de witte of gele versie.

De lampen in gele kleur maken de omgeving gezelliger, maar als het de bedoeling is om verlichting voor 2 omgevingen te creëren, meng dan de twee kleuren lampen, om een omgeving te hebben die geschikt is voor elk type behoefte. In die zin onderscheidt de led railspot zich, deze verlichting is zeer veelzijdig en kan gemakkelijk aan de behoeften van de omgeving worden aangepast. Het is een prachtige optie voor kleine en gedeelde omgevingen, omdat je het kunt richten waar je maar wilt. Praktisch en functioneel.