Tips voor het renoveren van de tuin in 2020

Een goede tuinrenovatie zorgt voor een mooie en nieuwe tuin. Dat hoeft helemaal niet zo lastig of duur te zijn. Het begint vaak met een goed idee of een verhuizing. Er wordt gezocht naar de perfecte plek voor de tuinset, de richting van het zonsopkomst en ondergang en de indeling van de planten. In onderstaand stuk staan de tips voor een tuinrenovatie.

Visitekaartje

Je tuin is het visitekaartje van de rest van je huis. Zitten er vaak mensen in de tuin? Zijn er kinderen om rekening mee te houden? De eerste tip is: noteer hoe de tuin gebruikt gaat worden. Schrijf ook gelijk op welke tuinvoorbeelden in de smaak vallen en welke niet. Gaat de voorkeur uit naar een speelse tuin met gras voor de kinderen óf een tuin met strakke betegeling. Door naar de tweede tip: zoek de beste hovenier uit. Belangrijk hierbij is de prijs/kwaliteit verhouding. Vaak hebben hoveniers recensies. Kies niet de duurste en niet de goedkoopste.

Voor een mooie gemiddelde prijs wordt er een keurige renovatie uitgevoerd. Het is een gemiddelde prijs, maar nog best duur. Denk daarom goed na of een renovatie wel een goede optie is óf dat een nieuwe tuinset al voldoende is. De volgende tip: geef voor de renovatie aan dat een buitenkraan vereist is. Overleg ook even waar het handig is om de kraan te plaatsen. In verband met bevriezingsgevaar is het aan te raden om de buitenleiding zo kort mogelijk te maken. Dan de ondergrond: gras of  goede terrastegels. Goedkoop hoeft niet duurkoop te zijn, maar let op de kwaliteit. Goede dikke terrastegels zijn meestal van beton of natuursteen. Ze worden niet glad als ze nat zijn en ze zijn minimaal 5 centimeter dik. Gras kan worden gestrooid maar moet wel bijgehouden worden.

Onderschatting

Het laatste aandachtpunt gaat uit naar onderschatting. Sommige zaken kosten meer tijd dan verwacht. Veel mensen beginnen enthousiast aan het renoveren van de tuin en maken het niet altijd (netjes) af. Bij een renovatie komt veel puin en afval kijken. Daarom kan tijdens de renovatie van de een puincontainer heel handig zijn. Een voordelig assortiment puincontainers is te vinden op: puincontainer Hoekse Waard.