Verschillende soorten kasten

mooie kast

Er bestaan erg veel verschillende soorten mooie kasten, met elk hun verschillende functies. Maar welke verschillende soorten kasten kun je kopen voor bij jou thuis?

Boekenkasten

Een boekenkast werd oorspronkelijk gebruikt om er boeken in op te bergen, maar tegenwoordig wordt deze kast ook gebruikt om andere spullen in op te bergen. Denk maar aan platen en woonaccessoires bijvoorbeeld. Deze worden dan in de boekenkast geplaatst ter decoratie. Je kunt kiezen voor een boekenkast met vakken, een open boekenkast of een boekenkast met deuren. Zo staan je spullen afgeschermd en oogt je ruimte rustiger. 

Dressoirs

Dressoirs worden vaak gebruikt als extra opbergruimte. Je kunt kiezen voor een dressoir met lades of met deuren. Dit is daarnaast ook de perfecte plaats om je kinderspeelgoed of bordspellen in op te bergen. Bovenop deze kast kun je ook leuke woonaccessoires plaatsen om je ruimte wat aan te kleden. Ook worden dressoirs tegenwoordig vaak gebruikt als tv-meubel. Een dressoir kan dus zowel een mooie als een functionele kast zijn!

mooie kast

Kabinetkasten

Een kabinetkast is een kast die op hoge poten staat, met deuren. Oorspronkelijk hadden kabinetkasten lades aan de onderkant, maar intussen is de kabinetkast al wat moderner geworden. Je kunt deze kasten vullen met kookboeken en servies, maar uiteraard ook met andere spullen. Een open kabinetkast geeft je woning een moderne uitstraling, terwijl een kabinetkast met deuren je spullen beter beschermt tegen stof en vuil.

Kledingkasten

Een mooie kast of garderobe is een noodzakelijke opbergplaats voor elke slaapkamer. Hier kun je je kleding netjes in ophangen of opgevouwen opbergen, zodat je kamer geen rommeltje wordt. Ook een kledingrek is hier een leuke aanvulling op. Een leuke tip wanneer je niet veel ruimte hebt maar wel een grote kledingkast kunt gebruiken: koop kledingkasten met schuifdeuren! Ze nemen niet veel ruimte in, omdat de deuren niet hoeven open te slaan. 

Ladekasten

Ladekasten kun je in elke kamer van je woning plaatsen. Je kunt in deze lades veel kleine spullen opbergen, zonder dat het een hele rommel wordt. Ook kun je deze kasten gebruiken als een commode. Let zeker op de diepte van de ladekast wanneer je er eentje wilt kopen. Dit is belangrijk om na te gaan waar je de ladekast wilt plaatsen. En welke spullen wil je kwijt in de ladekast? Ook deze kasten kun je omtoveren tot mooie kasten door er wat decoratie op te plaatsen.