Waarom een goede werkplek essentieel is

in hoogte verstelbaar bureau

Misschien ben je een student en ben aan het voorbereiden op je tentamens en weet je het belang van een goed bureau, zoals een bureau op maat. Soms kan het nog best lastig zijn om een goede strategie te bedenken om goed te studeren voor een tentamen en moet je nog even wat oefenen met het leren studeren. Hieronder zal ik een aantal tips op een rij zetten omtrent het goed voorbereiden op tentamens en welke omstandigheden daaraan bijdragen dat je je zo effectief mogelijk voorbereid.

Neem korte pauzes

Allereerst is het belangrijk dat je niet lang achter elkaar studeert maar om het studeren op te delen in blokken en dat je tussendoor wat kortere pauzes neemt. Dit is effectiever omdat je dan stof sneller in je opneemt doordat je korte pauzes neemt en je in die korte pauzes op andere zaken kunt focussen ter ontspanning, zoals even rekken en strekken of wat eten en drinken of mediteren. Als je dan weer terugkomt en achter je bureau gaat zitten, dan heb je natuurlijk meer gefocust en kan je de stof weer beter in je opnemen dan wanneer je dit heel lang achter elkaar doet. Hierdoor zie je eigenlijk de bomen door het bos niet meer!

Een goede bureaustoel

Daarnaast is, om je zo effectief mogelijk voor te bereiden op je tentamens, behalve een hoogte verstelbaar bureau, ook je omgeving belangrijk. Het is belangrijk dat je een kalme werkplek creëert met een goed bureau en een goede bureaustoel en dit op elkaar afstemt omdat je hierdoor nek en rugklachten verminderd of vermijd. Dit helpt weer om je beter te kunnen concentreren en als je daarnaast je kamer ook nog netjes houdt, dan helpt dit allemaal om die zo effectief mogelijk voor te bereiden op eventuele tentamens. Kortom, houd je kamer netjes. Een goede bureaustoel en een goed bureau zijn essentieel en neem wat kortere pauzes tussendoor en studeer niet achter elkaar. Als je deze punten opvolgt, dan is de kans dat je je goed voorbereidt op een tentamen een stuk groter en ga je het zeker weten halen!