Waarom kiezen voor een vinyl vloer?

Een vinyl vloer is een van de mogelijkheden die je hebt als je thuis nieuwe vloeren wilt gaan leggen. Het is een optie die niet heel vaak meer gekozen wordt, de meeste mensen kiezen tegenwoordig voor laminaat en anders wel voor tegels. Dat is jammer, want een vinyl vloer heeft duidelijke voordelen. We zetten graag voor je op een rijtje wat deze voordelen zijn, zodat je een goede keus kunt maken uit de verschillende vloermaterialen die er zijn. Misschien dat jij dan de volgende keer bij het vervangen van de vloeren in huis dit materiaal overweegt!

Wat is een vinyl vloer?

Niet iedereen zal meteen een beeld hebben bij een term als vinyl vloer, wat is dit nu precies? Bij veel mensen zal dit beter bekend zijn als zeil, een materiaal wat misschien een wat ouderwets imago heeft. Dat is jammer, want zoals gezegd heeft het veel positieve eigenschappen. Laten we eerst kijken naar wat dit nu eigenlijk is. Zeil wordt gemaakt van polyvinylchloride, bij veel mensen beter bekend als PVC. In de afgelopen jaren is het materiaal steeds sterker en milieuvriendelijker geworden en dat is natuurlijk alleen maar positief! Als je een vinyl vloer aan wilt gaan schaffen, is het belangrijk om goed te letten op de toplaag. Hoe dikker deze is, hoe langer het materiaal goed blijft. Voor gebruik thuis volstaat een toplaag van 0.2 tot 0.4 mm, dan kun je er echt jaren plezier van hebben en dat tegen een scherpe prijs! Voordat je het aan gaat leggen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond helemaal vlak is. Ook is het goed om te weten dat je het vaak kunt leggen zonder te verlijmen, behalve als je het gebruikt in combinatie met vloerverwarming, dan is verlijming noodzakelijk om te voorkomen dat er bobbels in de vinyl vloer ontstaan. Ook als je er met een bureaustoel op wieltjes overheen rijdt is verlijming aan te raden.

Vele voordelen

Zoals gezegd zijn er veel redenen te noemen om juist voor een vinyl vloer te kiezen. We noemen hier de volgende voordelen:

  • de voordelige prijs
  • de vele kleuren en dessins waaruit gekozen kan worden
  • onderhoudsvriendelijk
  • geluiddempend
  • vochtbestendig
  • warm en comfortabel

Als je ’s ochtends uit bed stapt en je voeten op de grond zetten, dan voelen laminaat en tegels vaak erg koud aan je voeten aan. Met zeil is dit heel anders, dat zorgt van zichzelf voor een warmer gevoel. Het is daarnaast zacht en veert een beetje, waardoor het prettig is om erover te lopen. Het voorkomt ook geluidsoverlast, aangezien het voetstappen dempt. Een vinyl vloer is gemakkelijk schoon te maken en het kan tegen vocht, een ongevallen vaas of glas drinken is dus geen enkel probleem! Daarnaast heb je ook nog eens ontzettend veel keus uit verschillende kleuren en dessins. Je kunt kiezen voor een patroon van houten planken, maar ook voor bijvoorbeeld een betonlook of juist iets volkomen anders. De mogelijkheden zijn erg groot en dat tegen een voordelige prijs! Ben jij overtuigd van de voordelen? Neem dan eens een kijkje bij vloerbedekkingwebwinkel.nl, zij bieden namelijk een ruime keus op het gebied van de vinyl vloer!