Wanneer zijn verrijdbare windschermen een goede optie?

Wil je geen last meer hebben van de wind, dan kun je kiezen voor verrijdbare windschermen van glas. Maar natuurlijk heb je ook andere opties, zoals een vaststaand windscherm van glas of schermen die van stof gemaakt zijn. Waar kun jij nu het beste voor kiezen? Zijn bijvoorbeeld voor jou verrijdbare windschermen wel of niet een goede keus? Dat ligt heel sterk aan jouw specifieke situatie. Voor de een zal dit de ideale oplossing zijn, terwijl anderen juist beter kunnen kiezen voor een vaststaand scherm. We zetten hier de voordelen en mogelijkheden van de schermen op wieltjes voor je op een rijtje, zodat jij zelf kunt bepalen of dat voor jouw situatie de beste oplossing is.

Verrijdbare winschermen van glas

Voordat we het gaan hebben over de situaties waarin je deze schermen goed kunt gebruiken, eerst iets meer uitleg over waar we het hier precies over hebben. Bij verrijdbare windschermen hebben we het over metalen frames waar glas in geplaatst is en het geheel staat op wieltjes. De schermen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en ze kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, om zo het formaat te bereiken dat jij nodig hebt. Waarom zou je hier nu voor kiezen? Verrijdbare windschermen hebben in de eerste plaats natuurlijk als grote voordeel dat je ze neer kunt zetten waar jij maar wilt. Als je meerdere plekken in je tuin hebt waar jij graag zit, dan kun je het scherm verplaatsen naar waar jij op dat moment wilt zitten. Zo zit je altijd uit de wind! Ook heb je relatief weinig windscherm nodig om altijd uit de wind te zitten, je kunt het scherm immers meedraaien met de windrichting van die dag. Grote schermen behoren hiermee dus tot het verleden. Verrijdbare windschermen bieden op die manier dus al een heel groot voordeel!

Zichtbaarheid door glas

Doordat ze van glas gemaakt zijn, komt daar nog een groot pluspunt bij. Je behoudt met deze verrijdbare windschermen die van glas gemaakt zijn volop jouw uitzicht. Waar je bij andere schermen niets meer van je tuin ziet, heb je daar met deze exemplaren geen last van. Dit zorgt ook voor een gevoel van ruimtelijkheid en je voelt je niet zo snel opgesloten. Er zijn dus echt duidelijke redenen om te kiezen voor dit type windscherm! Heb jij hier interesse in, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij premonta. Hun verrijdbare windschermen hebben de volgende eigenschappen:

  • hoge kwaliteit RVS voor de frames
  • ranke profielen
  • koppelbare schermen
  • gehard veiligheidsglas

Doordat de frames gemaakt zijn van ranke profielen RVS, gaat er zo weinig mogelijk van jouw uitzicht verloren. Je behoudt zoveel mogelijk zicht op je tuin. Doordat hun schermen gekoppeld kunnen worden, kun je het geheel ook zo groot maken als jij zelf wilt. En het geharde veiligheidsglas zorgt ervoor dat bij het breken van het glas de kans op ongelukken en verwondingen zo klein mogelijk is. Nu zal het glas echt niet zomaar breken, maar dit is natuurlijk wel een prettige gedachte. Denk jij dat verrijdbare windschermen voor jouw situatie de beste optie zijn? Neem dan dus eens een kijkje bij premonta!