Welk interieur past bij welke vloer?

pvc vloeren

Vloeren zijn grotendeels bepalend voor de sfeer van je woning. Ze vormen immers de basis van je interieur en deze moet goed passen bij je interieurwensen. Tegenwoordig kun je kiezen uit talloze soorten, waardoor het lastiger is om te kiezen. Maar welk interieur past nu bij welke vloer? Dit artikel geeft je antwoorden.

Klassieke interieurstijl

Een klassiek interieur maakt gebruik van rijke en symmetrische vormen. Denk aan een prachtige open haard met oog voor detail. Aan de plafonds wordt tevens de nodige aandacht geschonken, want je ziet hier allerlei indrukwekkende ornamenten terug. Deze ornamenten roepen een stukje nostalgie op. De plafonds worden daarnaast vaak gezien in combinatie met schitterende kroonluchters in allerlei vormen en maten. Hier hoort een tijdloze vloer bij, zoals een beeldschone visgraat vloer. Visgraat vloeren hebben charme en je kunt ze in allerlei varianten kopen. Kijk eens naar visgraat pvc vloeren met een donkere houten look. Ze zijn niet alleen aantrekkelijk om te zien, je kunt ze bovendien eenvoudig leggen en onderhouden.

pvc vloeren

Industriële interieurstijl

Stoer, robuust en veel donkere kleuren, dit zijn enkele kenmerken van een industriële inrichting. Het gebruik van hout, leer en metaal is talrijk aanwezig en het is mooi om je vloer hier op af te stemmen. Ga bijvoorbeeld voor een stoere variant met betonlook pvc vloeren, waarin verschillende grijstinten elkaar afwisselen. Een robuuste houten versie, zoals een pvc vloer met een eikenpatroon past ook perfect bij het industriële. Wil je iets meer warmte in huis? Dan staat het geweldig om een mooi hoogpolig vloerkleed neer te leggen in de woonkamer.

Scandinavische of landelijke interieurstijl

Wist je dat een Scandinavische en een landelijk interieur veel met elkaar gemeen hebben? Ze bieden beiden namelijk een flinke portie rust, licht en ruimte aan. Je kunt deze twee stijlen fantastisch combineren, door het landelijke aan het Scandinavische toe te voegen. Je creëert meer geborgenheid. Het zijn tevens interieurstijlen, waarbij veel houten elementen te zien zijn. Dit kan meubilair zijn en eveneens lichte houten vloeren. Houten pvc vloeren met lichte tinten, bijna tegen het wit aan zijn een mooie combinatie met landelijke of Scandinavische sferen.