Welke soorten vloerkleden zijn er allemaal

brownies per post

Als het gaat om vloerkleden, dan is er een heel brede keuze. Mooi, want een vloerkleed maakt je interieur helemaal af. Of het nu om een laagpolig of juist hoogpolig exemplaar gaat.

Van rond tot rechthoek

Ga je voor rond, rechthoekig of toch vierkant? Met de vorm van je vloerkleed kun je echt een statement maken in je woon-, eet- of slaapkamer. Een rond vloerkleed straalt bijvoorbeeld gezelligheid uit, terwijl een rechthoekig of vierkant exemplaar voor wat meer rust en eenheid zorgt.

industriele vloerkleden

Warme uitstraling met hoogpolig tapijt

Ben je er eenmaal uit voor welke voor je kiest, dan rijst nog de vraag of je een laagpolig vloerkleed wil of een hoogpolig. Wil je gaan voor een wat warmere uitstraling, dan is een hoogpolig exemplaar een idee. Ze zien er vaak wat stoerder uit, in de vorm van industriele vloerkleden. Perfect voor in een modern, industrieel interieur! Je kunt gaan voor een hoogpolig vloerkleed in één kleur, of in meerdere kleuren. De poolhoogte verschilt per vloerkleed – van een paar centimeter tot wel meer dan tien centimeter hoog. Zulke vloerkleden, zoals industriele vloerkleden, staan niet alleen gezellig, maar voelen ook nog eens lekker zacht aan aan je voeten.

Ga voor een dessin met laagpolig vloerkleed

Maar hetzelfde geldt eigenlijk voor laagpolige vloerkleden. Deze kunnen net zo goed zacht zijn. Vaak hebben laagpolige vloerkleden een dessin, zodat het vloerkleed een echte eyecatcher is in het interieur. Helemaal van nu is bijvoorbeeld een Perzisch tapijt, dat niet meer weg te denken is uit de woonwereld. Gemaakt van wol of van zijde en altijd met de hand geknoopt. Zo krijg je echt iets unieks in je ruimte. Ook klassieke, vintage vloerkleden met een lage pool zijn veelvuldig te vinden in interieurs.

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welk vloerkleed je kiest: met een vloerkleed zorg je altijd voor meer sfeer in je ruimte.