Zo creëer je schaduw in een grote tuin!

schaduwdoek

De tuin, een geweldige plek om te chillen of gewoon even te ontsnappen van het drukke werkleven. Maar je kunt je tuin veel aantrekkelijker maken door meer schaduw te creëeren. Hiermee zorg je voor een comfortabele ambiance. In dit artikel geven we je de verschillende manieren om dat te doen.

Bomen en planten

Het is vanzelfsprekend dat je heel wat schaduw kunt krijgen met meer bomen en planten in je tuin. Kies voor hogere bomen om het maximale aan schaduw te verkrijgen. Vaak zijn middelmatige bomen ook voldoende. Geen ruimte voor grote bomen? Ga dan voor hoge planten zoals bamboe of palmen. Bovendien geven bomen en planten de ideale uitstraling in de tuin.

Parasol

Een andere manier om meer schaduw te creëeren, is door een parasol te plaatsen in de tuin. Het leuke aan een parasol is dat deze vaak samen met een tafel moeten worden geplaatst, zowel voor de esthetica als de functie. Zo krijg je een prettige plek voor gesprekken met familie en vrienden en is je tuin ook niet zo leeg meer. Ook is het mogelijk om een zelf een constructie op te zetten die fungeert als een parasol. Deze kun je dan met doeken of zelfs planten bedekken!

schaduwdoek

Schaduwdoek

Een schaduwdoek is een relatief nieuwe methode om voor meer schaduw te zorgen. Deze zijn te vinden in verschillende maten en kleuren, en ook voor het materiaal zelf heb je enkele opties. Zo’n doek wordt bevestigd aan drie punten aan de muur of railing door middel van ijzerdraad of touwen. Met doeken zoals deze krijg je naast een natuurgevoel ook een Hawaiian look in de tuin. Een prima optie voor wanneer je bezoek krijgt!

Complementerende pergola

Als je een extra cozy uitstraling wilt hebben in de tuin, kun je daarvoor een pergola gebruiken. Een pergola is een constructie van latten die bestemd is voor klimplanten, maar je kunt deze prima gebruiken om een behaaglijke, schaduwrijke plek in je tuin te creëeren. Zo kun je de bovenzijde volop laten begroeien met klimplanten om te genieten van de schaduw, en de onderzijde decoreren voor een amusante plek voor bezoekers.