Zo kies je de juiste steiger voor elke klus

stevige steiger

Ben jij een echte doe-het-zelver? Pak jij het liefst elke klus in huis zelf aan? Daar heb je de juiste gereedschappen en hulpmiddelen voor nodig. Als je bijvoorbeeld een taak moet uitvoeren op hoge hoogte, dan heb je een steiger nodig. 

Er zijn echter een heleboel soorten steigers te koop en te huur. Hoe weet je nou welke steiger jij moet hebben? Oriënteer je op de mogelijkheden met de volgende tips. 

tuinsteiger solide

Binnen of buiten het huis

Allereerst is het relevant of je een klus gaat uitvoeren in of buiten je huis. Het is natuurlijk logisch voor iedereen dat je binnenshuis een minder hoge steiger nodig hebt dan erbuiten. Als je bijvoorbeeld aan een gevel werkt, moet je vaak een steiger van minstens vier meter hebben. Ga je echter binnen aan de slag, dan voldoet 2 meter vaak al. Denk dus na over waar je klus plaatsvindt en hoe je deze uit wil voeren

Opslag van de steiger

Daarnaast is het de vraag of je een steiger gaat huren voor enkel gebruik of dat je er eentje wil kopen. Ga je zo vaak de steiger gebruiken dat kopen slim is? Dan moet je wel een plek hebben om de steiger op te slaan wanneer je klaar bent met je project. Een opvouwbare steiger is dan de oplossing, deze kun je vaak relatief compact opbergen in een schuur of garage. 

solide tuinsteiger

Veiligheid voorop

Als je op een steiger gaat werken, zorg dan altijd dat je veilig bent. Zeker op hoogte is het belangrijk dat je goed vast zit, bijvoorbeeld met een haak.