Zo maak je je woning klaar om te verhuren

woning onderhouden

Heb jij een tweede woning die je graag wilt verhuren? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de woning aantrekkelijk is voor huurders. In deze blog worden een aantal tips gegeven waar je je voordeel mee kunt doen! Na deze blog weet je wat je doen staat om ervoor te zorgen dat je de potentiële huurders van je af moet slaan.

Schade met betrekking tot uw woning melden kan bij Schade door Mijnbouw.

Hoe is de staat van onderhoud?

Soms lijkt het alsof een huis in goede staat van onderhoud is. Toch is het belangrijk om toch alles kritisch na te gaan. Het is goed om dit door een specialist te laten doen. Check of de ramen, keukenkastjes, lampjes, vloer en gordijnen aan onderhoud toe zijn. Als je woning goed  is onderhouden scheelt dat heel erg bij het opstellen van een huurovereenkomst. 

Schilderen, sauzen en behangen

Het is belangrijk om de woning goed af te werken. Besteed dus aandacht aan de muren en de plinten. Zorg dat de muren netjes geschilderd, gesausd of behangt worden. Het kost je niet veel geld om verf te halen en de muren even netjes te schilderen. De huurder zal sneller positief zijn over de woning. Het is dus van belang om te zorgen dat de muren netjes worden afgewerkt. 

Informeer buren

Het is verstandig om de buren op de hoogte te brengen dat je van plan bent om de woning te gaan verhuren. Vraag hen of zij de huurders welkom willen heten. Ook zorg je er zo voor dat de buren zelf niet voor een verrassing komen te staan. Ze kunnen anders gepikeerd worden en boos op jou worden omdat je hun niet hebt geïnformeerd. 

Nette tuin en garage

Tegenwoordig vinden veel mensen het fijn om  buiten te kunnen zitten in de tuin, zeker in tijden van quarantaine. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je tuin niet overwoekerd is door onkruid en dat de heggen netjes gesnoeid zijn.